İşitme Kaybı Cerrahisi Ankara

İşitme kaybı cerrahisi Ankara, kişinin dışarıdan gelen sesi duymasında ve işitme duyusunun azalmasından dolayı çabalayarak ve güçlükle işitmesi durumunda hastaya uygulanan cerrahi müdahaledir. Öncelikle işitme kaybının neden kaynaklandığı teşhis edilir, sonrasında ise uygun tedavi yöntemi uygulanarak kişinin işitme duyusu iyileştirilir. İşitme kayıplarını iki kategoride değerlendirmek mümkündür. Bunlardan biri iç kulaktan kaynaklanan işitme kaybı iken bir diğeri orta kulaktaki sorunlardan kaynaklanır. İşitme kaybı cerrahisi hakkında daha detaylı bilgi almak için yazının devamını okuyabilir ve Prof. Dr. Osman Nuri Özgirgin ile iletişime geçebilirsiniz.

 İşitme Kaybı Cerrahisi Nedir?

İşitme kaybı cerrahisi orta ve iç kulak fizyolojileri dikkate alınarak çeşitli nedenlerle bozulmuş olan işitme sürecinin yeniden yapılandırılmasıdır.

İç Kulak Kaynaklı İşitme Problemleri

İç kulaktan kaynaklanan işitme kayıpları klasik olarak cerrahi ile düzeltilemez diye bir algı vardır. Oysa cerrahi ile düzeltilebilecek iç kulak tipi işitme kayıpları vardır. Örnek vermek gerekirse iç kulak zarlarının yırtıldığı ani işitme kayıplarında cerrahi operasyon yararlı olur. Bunun yanı sıra işitmenin tamamen kaybolduğu kulaklarda biyonik kulak cerrahisi günümüzün vazgeçilmezidir. Bazı özel iç kulak tipi işitme kayıplarında orta kulak ve kemik implantları başarı ile kullanılmaktadır. İç kulağa kortizon verilmesi ani işitme kayıplarında kurtarıcıdır.

Orta Kulak Kaynaklı İşitme Problemleri

Orta kulaktan kaynaklanan işitme kayıplarında cerrahi çok yaygın kullanılmaktadır. Kulak zarındaki deliklerin büyüklüğüne göre işitme kaybı miktarı değişkenlik gösterir ve kulak zarının onarılması işitmenin düzelmesini sağlar.

  • Orta kulakta sıvı varlığı 35-40 dB işitme kaybı yapar, boşaltılması işitme kaybının düzelmesini sağlar.
  • Kemikçiklerin harabiyeti 55-60 dB işitme kaybı yapar, onarılması işitme kaybının düzelmesini sağlar.
  • Özengi kemikçiğinin kireçlenmesi 55-60 dB işitme kaybı yapar, cerrahisi işitme kaybının düzelmesine yardımcı olur.

Çocuklarda Orta Kulak Kaynaklı İşitme Problemleri

Orta kulaktaki problemlerden dolayı yaşanan işitme kaybına çeşitli hastalıklar sebep olur. Bu hastalıklardan en sık karşılaşılan orta kulak iltihabıdır. Erken yaşlarda kendini gösterebilen orta kulak iltihabı orta kulağın havalanmasının bozulmasından dolayı ve östaki borusunda yaşanan enfeksiyonlar sonucunda oluşabilir. Bunun sonucunda seröz otitis media olarak adlandırılan orta kulak boşluğunda sıvı oluşması ve işitme kaybı olarak kendini gösteren bir hastalık oluşabilir. Çocuklarda daha sık görülen seröz otitis media yetişkinlerde de karşılaşılabilecek bir hastalıktır. Bu hastalığın tedavisinde ilk adım antibiyotik tedavisidir. Birçok vakada antibiyotik tedavisi sonuç verir. Ancak bu her zaman söz konusu değildir. Eğer ilaç tedavisi başarısız olursa kulak zarında havalandırma tüpleri kullanılır. Böylelikle orta kulakta biriken sıvı bir drenaj yardımıyla dışarı atılır.

İşitme Kaybı Cerrahisi Ankara Fiyatları

İşitme kaybı, iç kulak veya orta kulaktaki sorunlardan dolayı oluşan kişinin günlük yaşamını etkileyen bir problemdir. Hasta sesleri algılamakta güçlük çeker, kulak çınlamasına sahip olabilir veya vızıldama benzeri sesler duyabilir. Çeşitli hastalıklardan ve sebeplerden dolayı oluşabilen işitme kaybı ilaç tedavisi, cerrahi yöntemler veya bazı cihazlar yardımıyla büyük ölçüde tedavisi sağlanabilir. İşitme kaybı cerrahisi Ankara fiyatları hakkında sorularınızı sormak ve daha fazla bilgi almak için kliniğimizi arayabilir ve Prof. Dr. Osman Nuri Özgirgin ile iletişime geçebilirsiniz.